pondělí 28. listopadu 2016

Proč se špiní sklo u krbu

Stále více zákazníků si stěžuje, že jim dehtuje komín a mají sklo od krbu či kamen pokryté černou vrstvou, přes kterou nic nevidí a kterou se jim . Sklo u krbové vložky je třeba pravidelně čistit. Rozdíl je jen v četnosti údržby - kdo koupil kvalitní výrobek a používá vyschlé dřevo, tolik se. Letos prvně máme doma krbová kamna, ale pořád se nám špiní prosklená dvířka,.


Na špinavé sklo u krbu funguje chemie i jemný popel. Popel poškrabe, na ten pozor.

Tímto vznikají v krbu či kamnech vyšší teploty, tím i lepší hoření, nižší . Já mám zkušenost, že pokud kamna dusím, sklo se zašpiní, ale mírně. U briket je problém s tím, že se vyvijí hodně plynu a pokud dohořívají již. Sklo se špiní, zakuřuje se - Krby, kamna, komíny, sporáky, pece. Aby se sklo nezakuřovalo je jedním z nejdůležitějších požadavků na interiérové krby.


Kvalita a know how se výrazně liší u různých výrobců. Má někdo zkušenosti s hořením krbové vložky, respektive proč dochází k černání. U krbové vložky, kterou mám, je sklo těsněno azbestovou šňůrou a žádnou.


Není to vzduch jdoucí do krbu kolem skla kde jsou úmyslně výrobcem ponechány otvory?

Zato se více špiní sklo a při otevření to občas zakouří do místnosti. V každém případě pokud dojde k usazení sazí na skle, dají se snadno odstranit. Pokud se vám špiní sklo u krbu nebo u krbových kamen, může to být tím, že máte špatné těsnění. Krbové vložky mají ovládání regulace přívodu vzduchu ve spodní části krbu pod dvířky.


Jak se čistí sklo u dveří s výsuvným mechanismem? U obestaveb krbů by se první zatopení mělo provést ve chvíli, kdy vložku posadíme na. Zatopte si v krbu bez zbytečného kouře, prachu a černého skla. Mít ve svém příbytku krbová kamna, případně krb se zabudovanou krbovou. U přikládání mějte na paměti, že dvířka byste měli otevírat pomalu a chvíli počkat, . Krby Brno, Blansko, Boskovice krbyservis.


Je několik způsobů, jak rychle a účinně sklo v krbu vyčistit. A jak často čištění skla u krbu provádět? Ale do krbu svépomocí se již pustilo spoustu lidí a vždy hovořili, že to není těžké. Prý se sklo vyčistí samo, když se pořádně zatopí hodně vyschlým dřevem. U toho bočního jsem to tam dal také a vyndal to gumové těsnění a také se to zlepšilo.


To bola chyba, lebo z nich sa špiní sklo. Přitom se okolí kamen rozpaluje a příliš se zahřívají se stěny, pobyt v takovém. Spíš se mi líbí ta rohová varianta, zabere to méně místa a parametry jsou stejné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky