pondělí 2. července 2018

Domácí smetanový sýr

Smetanový sýr vyrobený podomácku. Recept je stejný jako u mého receptu na kvalitní domácí tvaroh, jen zaměníme suroviny. Do mísy dáme cedník, přes něj utěrku a do ní nalijeme směs. Výhodou domácí přípravy je jednoznačně možnost ovlivnit kvalitu vstupních.


Já používám tuto praktickou sadu na výrobu domácího sýra.

Poměr smetany a jogurt upravte zhruba v poměru 3:ve prospěch jogurtu. Použijete-li kysanou smetanu, bude výsledný sýr kyselejší, když do směsi nalijete. Pokud máte rádi lučinu, tak z tohoto receptu na domácí krémový sýr. Jogurty, smetanu a špetku soli smícháme ve větší míse. Do cedníku vložíme bílé plátýnko a na ně nalijeme mléčnou hmotu.


Domácí sýr je fantastický a rychle sis jej oblíbíte. Pokud nemáme teploměr, zahříváme ji přibližně minut, dokud se hladina nezačne vlnit . Snadný recept na smetanový sýr jako je Lučina.

Potřebujete obyčejný bílý jogurt a smetanu na vaření. Díky němu jsem si i já konečně doma vyrobila vlastní sýr. Nutnost mít výbavu – surovinovou i přístrojovou – mě od výroby domácího sýra vždycky zrazovala. Připravit domácí sýr je snadné a zábavné.


Pak zvedněte všechny cípy plátna či gázy, zatočte je a vymačkejte ze sýra zbývající tekutinu. Vyrobit doma měkký sýr typu Labneh nebo Lučina je velmi snadné. Stačí jen bílý jogurt, nejlépe ten domácí , a sladká smetana.


Reportér Láďa Hruška vyrobil lahodný sýr za čvrtinovou cenu, a byl dokonce. Sýr si pak můžete namazat na domácí chleba, který v jedné z . Vyrobte si domácí sýr a pacholíka. Pro začátek si připravte jednoduchý čerstvý sýr , poté si troufněte na složitější.


C a zaočkujeme lžičkami mléčné kultury, například smetanové sušené. Během domácího lisování sýry otáčíme a měníme plátno tak dlouho, . Nejprve si připravíme domácí smetanový sýr (lučinu), jelikož se musí minimálně dvě hodiny nechat okapat. Lučina je český smetanový termizovaný sýr , kterého prvovýroba začala v. Hlavním rizikem při domácí výrobě zakysaných produktů je mikrobiální čistota.


V míse smícháme sýr cottage, pomazánkové máslo a smetanový sýr.

Vítejte na stránce určené pro domácí nadšené zpracovatele mléka. Výroba čerstvého sýru Výroba jogurtu. Podívejte se na fotografie a hodnocení . Na Schnitzhofské salaši, jejíž součástí je i sýrárna, vyrábíme domácí produkty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky