čtvrtek 6. prosince 2018

Funkce pojistného ventilu u bojleru

Funkce pojistného ventilu u ohřívače teplé vody je velmi důležitá. Zdravím, prosím o radu ohledně připojení hadičky od pojistného ventilu k bojleru. Nový bojler nás před pár dny vyplavil kvůli vysokému tlaku . Světlost odtokového potrubí pojistného ventilu (průměr G ) je závislá také na.


Ověření funkce a vlivu regulace teploty vratné vody u kotle na tuhá . Součástí pojistného ventilu je zpětný ventil „B“, který zabraňuje zpětnému.

Chci vyměnit pojistný ventil u 1litrového bojleru. Před demontáži pojistného ventilu zastavím přítok studené vody. Zkoušel jsem ventil odfouknout, a tato jeho funkce je zatím v pořádku. Mám pár měsíců nový elektrický bojler Dražice 160l, přes pojistný ventil - nový mě. Jinak hrozí i trvalé otevření pojistného ventilu a permanentní ztráta vody.


Uvědomme si , že pojistný ventil , kromě funkce hlídat přetlak , má rovněž . Provoz bojleru a otázky, které od našich zákazníků často dostáváme. Jaká je funkce pojistného ventilu ? Pojistný ventil ohřívače má v .

U ohřívače vody se smaltovaným zásobníkem se ochranná anoda. Ukázka funkce pojistného ventilu. Video pro začínající údržbáře a. Hlavní části pojistného ventilu : – krytka ventilu , – krytka pro. NEJČASTĚJŠÍ PORUCHY FUNKCE A JEJICH PŘÍČINY.


Důležitá je i kontrola hodnoty DN - u závitových ventilů mívá přípojka. Jak funguje u dnešních boilerů roztahování vody při ohřívání. Je jedno, jestli to je správná funkce nebo ne, jednou jsem to měřil a odteče asi třičtvrtě litru. Vyšší tlak je odpouštěn přepadovou trubičkou pojistného ventilu.


Poslední dobou sice bojler bez problémů nahřívá,ale voda neodkapává. U některých boilerů je funkce pojistného ventilu trochu jiná a při pootočení z něj voda . Dále řeší také problém s teplotou, u tohoto modelu si můžete nastavit. U bojleru by se tedy měla provádět pravidelná kontrola spojená s vyčistěním nádoby od usazenin. Správnou činnost pojistného ventilu je nutné alespoň jednou za měsíc kontrolovat. Odstavení bojleru s hlídáním minimální teploty 5°C.


Montáž izolace je možno provádět jen ve dvou osobách, u větších bojlerů ve třech a . Technické údaje pojistného ventilu. Její funkce je především chránit plášť bojleru před korozí. Ostatní výrobci ohřívačů vody a bojlérů většinou používají ponorná tělesa, která jsou vyrobena z jiných.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky