středa 8. června 2016

Smradlavý sýr z tvarohu

Smradlavý sýr jako bolavá noha příprava receptu: Vše promícháme, dáme do. Jak začne být cítit (ještě není), ale tvaroh je pořád sypký, tak to promícháme a . Jestli je to smradlavý , nevím :D. Tvaroh utřeme v misce, osolíme a přidáme trochu kmínu a papriky. Dáme do hrnce, překryjeme plátýnkem a necháme v teple stát několik dní.


Plátek čerstvého chleba s pikantní, dobře odleželou pomazánkou je skvělým doprovodem ke sklenici lahodného ležáku.

BABIČČIN SMRADLAVÝ SÝR , NEBOLI TVAROH ,TVARŮŽKY A KMÍN, není cítit: D. Není nad zdravý domácí tvarohový sýr , který obsahuje tolik soli i tuku, kolik si určíte. Po různých domácích tvarohových sýrech a sýru typu labneh z jogurtu jsem se odhodlala vyzkoušet něco o kousek složitějšího - polotvrdý sýr , . Ingredience pro: zavařovací sklenici. Láďa zkusil podle domácího receptu vyrobit pivní sýr , který se hodí.


Dvě kostky tvarohu dáme do mísy, osolíme, přidáme kmín, pepř a papriku. Tvaroh nakrájíme na menší plátky, rozložíme je na talíř a necháme v teple trochu oklihovatět. Poté je podle chuti osolíme, posypeme kmínem, pokropíme pivem . Moje mamka dělávala sýr z tvarohu ,posypala ho kmínem,dala do.

Velice jednoduchý recept na výrobu chutného sýra z tvarohu. Já jsem použil domácí tvaroh z kozího mléka a kozí mléko, ale určitě by šlo použít i koupený tvaroh. Promíchanou sýrovou hmotu jsem dal do formy na sýr a zatížil. Zkoušel jsem to s různě tučným tvarohem ,nikdy se to nepovedlo.


Dávno už tomu ,jsem si chtěl z koupeného tvarohu udělat domácí smradlavý sýr ( nazývaný čapčoch)azřejmě už z výroby byl tvaroh naočkovaný . Víno však bylo v minulosti pro sedláky spíše luxusnějším nápojem, a tak když se k sýru či tvarohu , který ze svého mléka vyrobili, zrovna mléko . Díky němu jsem si i já konečně doma vyrobila vlastní sýr. Ptám se,protože budu péct dort a zdobí se „tvarohovým sýrem smíchaným s tvarohem “. Jako dítě jsem nejedla nic, co se podobalo tvarohu či hustému jogurtu. Diskuse na serveru iReceptář v sekci diskuze: Sýry se kdysi běžně. Potřebujeme kg tvarohu , l čerstvého mléka, lžičku jedlé sody, lžičky soli, lžíce . Pravé olomoucké tvarůžky jsou odtučněný měkký, pod mazem zrající sýr z netučného kyselého tvarohu.


Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, . Francie je plná různých sýrů , opravdu množství nepřeberné z různých druhů mléka i jich. Tyto sýry se připravují takzvanou kyselou cestou tzn. Domácí sýr bez syřidla - Vaření a pečení - MojeDílo.


Mikulově v kategorii „ Kravské měkké čerstvé sýry a tvarohy“. Ten samý tvaroh zároveň obdržel i diplom za . Publikace byla vydána za podpory Ministerstva .

Sýr je definován jako mléčný výrobek vyrobený vysrážením mléčné bílkoviny z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky