pátek 14. prosince 2018

Jak poznat špatny akumulator

Vana6píše: hledal bych špatný kontakt. Jak poznat umírající baterku? Stránka - Servis - Peugeot Club. Dalším činitelem působícím na kapacitu akumulátoru je teplota elektrolytu. No tak to je dobře, že zatím narazil jen na špatné baterky.


Nechcete zůstat stát s vybitým akumulátorem , ani riskovat jeho drahou výměnu?

Pozdější závady jsou prý v naprosté většině případů zapříčiněny špatnou údržbou. Akumulátor se dostatečně nenabíjí, nebo naopak přebíjí. Seriózní vědecká studie dokázala pravdivost internetového mýtu, podle kterého dobrou baterii od špatné poznáte podle výšky odrazu po pádu. Pokud vydrží svítit podstatně méně,je baterie špatná. Co třeba nadměrný svodový prou špatná izolace, špatný alarm, nebo.


Autobaterie se může tvářit při měření voltmetrem jako úplně v pořádku, ale nenastartujete z ní. Závadu na alternátoru zjistíme jeho změřením. Když zjistíme, že se nám nedostává elektrické energie, svádí to k chybné domněnce, že je špatná autobaterie.

Tak jsem ještě zkusil nechat plusovej kabel na baterce a kostru chytit jinde a šlo tam 1V. Tak to bude asi špatná autobaterie,že? Pokud tam voltů není, může být špatný regulátor, nebo diodový můstek. U klasického akumulátoru se může jednat jen o zvýšené povrchové napětí akumulátoru po nějaké delší jízdě a nebo po odpojení od nabíječky.


Já osobně mám elektronickou pro současné uzavřené akumulátory a ta . S autobaterií ve špatné kondici to je vcelku běžné. Již u zařízení starých několik měsíců se začíná snižovat využitelná kapacita jejich akumulátorů a zásadní zlom pak nastává zpravidla mezi . Management zásoby baterií a jak poznat , kdy je třeba baterie vyřadit. Všude možně o akumulátorech se píše, pokud některý z článků po delším nabíjení neplynuje tak je článek špatný a je tím celý akumulátor na vyhození. Záleží samozřejmě na tom, do jaké míry je akumulátor vybitý,“ konstatuje. Na mě to teď působí jako HW problém baterie, nebo ta nabiječka.


Jako když by při dobrém nabití opradu držel a při špatném sice ukazoval 1 ale rychle . Domů Elektřina Akumulace energie Máte svoji autobaterii. Jednou z nejčastějších je, že s klesající venkovní teplotou a při špatné údržbě začíná tuhnout elektrolyt a díky. Když je akumulátor nabitý, zima mu rozhodně nevadí.


Závady jsou v naprosté většině případů zapříčiněny špatnou údržbou. Pokud elektronika pracuje správně, akumulátor vydrží léta.

Pokud špatně , je kolikrát problém dosáhnout zmíněných let. Návod na ověření, zda máte v autě vadný alternátor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky