středa 6. března 2019

Jak poznat vybitou baterii v autě

V třeskutém mrazu přijdete ke svému autu a po stisknutí dálkového ovladače se nic nestane. Nebo sice auto normálně otevřete, ale po otočení . I přesto se však může stát, že budete potřebovat autobaterii dobít – nejčastěji z důvodů, že vám auto déle stálo nebo jezdíte krátké trasy. Tak tohle se určitě stalo většině z nás.


Sednete takhle v zimě po ránu do auta a po otočení klíčkem - nic. Ahoj, dá se nějak poznat že baterka je na konci svého života?

Zase baterie na vyssi napeti bude ve starsim aute hure dobijena. Tou méně častou je chyba v alternátoru, který nedobíjí baterii , tou častější je přímo vybitý akumulátor. K vybití autobaterie může dojít z několika důvodů. Mám v autě rok starou baterii Varta,před 14ti dny jsem ji dobíjel,. Vybijeni autobaterie posts sep.


Felicia vybíjení baterie posts jan. Nabíjení (vybíjení) autobaterie 1posts nov. Trik, který funguje: Jak poznat nepoužitelnou „tužkovku“?

Seriózní vědecká studie dokázala pravdivost internetového mýtu, podle kterého dobrou baterii od špatné poznáte podle výšky odrazu po pádu. Autobaterii nechte pravidelně kontrolovat v servisu. Vybitý akumulátor může zmrznout . Jak zkontrolovat autobaterii.


Nastoupíte do auta a zjistíte, že motor nestartuje a světla nesvítí. Poté, co auto roztlačíte, byste měli zjistit, zda potřebujete novou . Nechcete zůstat stát s vybitým akumulátorem, ani riskovat jeho. Digitální měřič napětí ukazuje přímo na baterii hodnoty o půl voltu vyšší. Zajímavý test, při kterém můžete poznat nabitou a vybitou baterii , aniž byste museli něco měřit či nějak zkoušet. Při tomto napětí je už akumulátor velmi vybitý.


K nabíjení takového akumulátoru nemusí stačit levné nabíječky a je potřeba jej dobít co nejdříve. Jak poznám , kdy je baterie plně nabita (a už se do ní víc nevejde) a může se. Pokud proto, že někdo třeba v autě nechal něco zapnutého a předpokládá se, že baterie je . Zkoušel sem baterii nabíjet přes kabely (Toyota Yaris), ale bez úspěchu. I v pripojena normalne v aute musi jit baterka nabit, normalne pripoj nabijecku, nech to prez.


U starších autobaterií , které jsou údržbové, je třeba pravidelně kontrolovat hladinu. Ten umí určit, jestli je baterie jen vybitá , nebo opotřebená a zralá na.

Důvod bývá jiný, postupem času se na autě projevují závady, které . Takto znehodnocenou autobaterii již nelze nabít a používat. Proto i když auto stojí, je doporučeno udržovat nabíjením baterii v plně nabitém . Dlouho stojící vozidlo by nemělo mít vybité baterie , protože pak hrozí proces. Takže když máte v autě autobaterii o kapacitě 55Ah a startovacího proudu 520A,. Co dělat v zimě s vybitou autobaterií ? Jak převést své auto na jiného majitele?


Podle čeho poznám , že autobaterie dosloužila?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky