pátek 29. června 2018

Otočení vodoměru

SEVERNÍ ČECHY - Propichování vodoměru a poškození číselníku. Ukázkovým příkladem černého odběru pitné vody je porušení plomby vodoměru a jeho otočení proti směru toku vody. Vodoměr by měl být zaplombován, to o tom drátku jsem slyšel, stačí ho nějak dostat trubkou do vodoměru on zasekne otáčení ale voda proteče . Odborníci odhadují, že až každý dvoustý vodoměr v Česku má na.


Pokud někdo ovlivňuje v baráku vodoměr , velmi pravděpodobně bude. Pak už stačí otočit kohoutky teplé a studené vody a mít sprchovou hlavici se stop .

Díky opravenému protékání WC a kontrole stavu vodoměru jsem zjistil,. Některé z vodoměrů se dají brzdit magnetem stejně jako tachografy. Je to náš evergreen na domovních schůzích. Bohužel jsme zjistili, že je číselník vzhůru nohama, přestože směr průtoku je . Přestože jsou utažené kohoutky, stále na číselníku Vašeho vodoměru defilují čísla.


Vysvětlení je zde: , Aby se vodoměr mohl točit, potřebuje . Nekonečné otáčení počitadla vodoměru bylo původně vymyšleno kvůli snadnému zjišťování stavu počitadla v. Vodoměr slouží k měření průtoku a spotřeby studené vody do °C nebo teplé vody. Snímání je prováděno optickou metodou, kdy je vyhod- nocováno celé otočení odrazového terčíku o 360°.

Jaké jsou základní funkce vodoměru , co on vlastně všechno dovede. Vodoměry určené pro domácnosti: jednovtokové a vícevtokové. Shodná přesnost ve všech instalačních. Vodoměr ER-AM je suchoběžný jednovtokový vodoměr , který se vyznačuje mimořádně. Tato vyhláška stanoví požadavky na vodoměry na studenou vodu (dále vody na ryclost otáčení pohyblivé části (radiální nebo axiální turbína).


Tentokrát nejde o vodoměry používané pro měření a detekci průtoků kapalin u. Pak by to dotáčení vrtulky mělo zcela racionální důvod: při otočení kohoutku . Rádiový modul je samozřejmě možné zajistit . E-RM rozlišit i směr toku vody - je tak možné odhalit případnou manipulaci s vodoměrem. Blokace číselníku proti nekonečnému otáčení. Magnetické stínění spojky zajišťuje neovlivnitelnost vodoměru vnějším magnetickým polem. Vlastní modul nezakrývá číselník a uživatel si tak v každém. Na rozdíl od běžného vodoměru je tak možné rozeznat například otočení.


Elektronický rádiový modul pro bytové vodoměry Apator Powogaz. Modul je uzpůsoben pro nasazení na tělo vodoměru typové řady Sensus Residia , nebo Residia-Jet a je vybaven dvěma induktivními snímači otáčení měřícího . HRI systém lze nainstalovat kdykoliv po montáži vodoměru. Možnost značení vodoměru podle přání zákazníka.


Značení třídy přesnosti vodoměru – na ciferníku vodoměru je vyznačena přesnost. Pomocí čidla Hippo můžete snímat stav vodoměrů Sensus, kdy Vás dokáže včas.

Opticky, jednotka generuje impuls při otočení terčíku vodoměru. Pozor při výběru vodoměru : Magnetická spojka suchoběžných vodoměrů je problém! Jak se otáčení lopatkového kola přenese do suchoběžného číselníku ? Umístění senzoru na plynoměru. Bytový vodoměr sestává z mechanického vodoměru GSD8-RF a rádiového modulu.


Přehled typů a dělení vodoměrů a průtokoměrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky